Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χάρτης της Ρόδου

Το νησί της Ρόδου έχει έκταση 1400,68 χλμ2 και είναι το μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων και το τέταρτο μεγαλύτερο σε έκταση νησί της Ελλάδας, μετά την Κρήτη, την Εύβοια και τη Λέσβο.
O πληθυσμός της ανέρχεται σε 163.476 κατοίκους και βρίσκεται περίπου 350 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Αθήνας και 18 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Τουρκίας. Το νησί καλύπτει συνολικά 1398 τετραγωνικά χιλιόμετρα και έχει μήκος 79,7 χιλιόμετρα και πλάτος 38 χιλιόμετρα. Διαθέτει ακτογραμμές μήκους 253 χιλιομέτρων και το ψηλότερο σημείο του νησιού είναι η κορυφή του βουνού Αττάβυρος σε ύψος 1.215 μ. Το νησί της Ρόδου βρίσκεται στο σταυροδρόμι δυο μεγάλων θαλάσσιων διαδρομών της Μεσογείου, ανάμεσα στο Αιγαίο πέλαγος και των ακτών της Μέσης Ανατολής . Η ακτογραμμή του νησιού της Ρόδου είναι οδοντωτή και στολισμένη με χρυσαφένια άμμο, πολύχρωμα βότσαλα και κρυστάλλινα νερά. Η Δυτική ακτή είναι πιο εύφορη και δασώδης από την Ανατολική αλλά έχει επίσης βραχώδης παραλίες. Το νησί της Ρόδου είναι λοφώδες και δασώδες, το οποίο προσφέρει πλούσιο και ανθισμένο τοπίο.
Αποτελείται από 10 Δήμους, οι οποίοι είναι ο Δήμος Ρόδου (η πρωτεύουσα) και οι Δήμοι Ιαλυσού, Πεταλούδων, Καμείρου, Καλιθέας, Αταββύρου, Αφάντου, Αρχαγγέλου, Νοτίου Ρόδου και Λίνδου.

Live Ships Map - AIS - Vessel Traffic and Positions

Προειδοποίηση: Οι εμφανιζόμενες θέσεις των πλοίων μπορεί να έχουν ληφθεί έως και μια ώρα πριν ή να μην είναι πλήρεις. Τα δεδομένα παρουσιάζονται μόνο για πληροφοριακούς λόγους και δεν σχετίζονται με την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)
Διαβάστηκε 32212 φορές