Μουσείο Μελισσοκομίας και Φυσικής Ιστορίας της Μέλισσας

Tο Μουσείο Μέλισσας ιδρύθηκε από τους ανθρώπους της Μελισσοκομικής Δωδεκανήσου, ώστε να μοιραστούν μαζί σας την αγάπη και το πάθος τους για τη μελισσοκομία του τόπου.

Το μουσείο Φυσικής ιστορίας της Μέλισσας και της Μελισσοκομίας στη Ρόδο βρίσκεται στο 5ο Χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Τσαΐρι- Αεροδρομίου λίγο έξω από τη Παστίδα της Ρόδου.

Γνωρίστε από κοντά τον θαυμαστό κόσμο της μέλισσας. Η μοναδική τρισδιάστατη οροφή του Μουσείου σας παρασύρει σε ένα ταξίδι στο εσωτερικό μιας κυψέλης όπου μπορείτε να παρακολουθήσετε όλη την διαδικασία παραγωγής του μελιού, από τη μέλισσα στο τραπέζι σας. Ακολουθήστε τη διαδρομή της εξέλιξης της μελισσοκομίας, από τα προιστορικά χρόνια μέχρι σήμερα.

Το Μουσείο μπορεί να φιλοξενήσει στους χώρους του οργανωμένες ή μεμονωμένες ενημερωτικές επισκέψεις και εκπαιδευτικές εκδρομές προσφέροντας τα παρακάτω:

Σειρά εκθεμάτων που αφορούν την μελισσοκομία από την παλιά εποχή (μέχρι και 200 χρόνια πριν ) έως και την σύγχρονη.
Παρουσίαση παλιών και σύγχρονων μεθόδων μελισσοκομίας.(π.χ. χειρισμοί κυψέλης, αναπαράσταση μελιτοεξαγωγής, παραγωγή άλλων προϊόντων μέλισσας όπως κερί, γύρη, βασιλικός πολτός, πρόπολη κ.ά.)
Πειραματικές κυψέλες παρατήρησης (διαφανείς) όπου με ασφάλεια μπορεί κανείς να δει την ζωή των μελισσών μέσα στο ίδιο τους το σπίτι.
Ενημέρωση για την ζωή της μέλισσας και για τα προϊόντα της με τη χρήση οπτικοακουστικών μέσων. (VIDEO-PROJECTOR-CINEMA, DVD, cd -rom κ.τ.λ.)
Συλλογή παλιών εργαλείων των αγροτών και μελισσοκόμων.
Ξενάγηση στους χώρους λειτουργίας της σύγχρονης γραμμής συσκευασίας μελιού (κατόπιν συνεννοήσεως).
Ανάλυση των φυσικών χαρακτηριστικών του μελιού και των άλλων αγαθών της μέλισσας στο χημείο ποιοτικού ελέγχου της μονάδας.
Εξωτερικός μελισσόκηπος με μελισσοκομική χλωρίδα.
Μεγάλοι στεγασμένοι και εξωτερικοί χώροι με αναψυκτήριο για την άνετη διαμονή των επισκεπτών.
Δυνατότητα αγοράς φυσικών προϊόντων μέλισσας, απαραίτητα για την υγιεινή διατροφή του ανθρώπου.

Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα έως Σάββατο 08:30-17:00
Κυριακή 10:00-15:00 ( Ιούνιος-Σεπτέμβριος)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Διαβάστηκε 5229 φορές