Θαλάσσιος Τουρισμός

Ο θαλάσσιος τουρισμός στη Ρόδο αναπτύσσεται ραγδαία. Διαθέτει πληθώρα θαλάσσιων τουριστικών δραστηριοτήτων, όπως κρουαζιέρες με κρουαζιερόπλοια καθώς και θαλάσσιες περιηγήσεις με σκάφη αναψυχής (ιστιοπλοϊκά, μηχανοκίνητα σκάφη, θαλαμηγοί κλπ.), αλλά και ένα μεγάλο εύρος άλλων δραστηριοτήτων, όπως θαλάσσιες αθλητικές δραστηριότητες, υποβρύχιο ψάρεμα, καταδύσεις, Ιστιοπλοΐα, Θαλάσσιο σκι, Wind surfing

Ιστιοπλοϊα
Η Ρόδος είναι ένας παράδεισος για τους λάτρεις της ιστιοπλοΐας. Οι διακοπές με σκάφος είναι ιδανικές λόγω της γεωγραφικής θέσης του νησιού. Όμορφο τοπίο, γραφικά χωριά, προφυλαγμένοι κόλποι, απέραντες αμμουδιές.
Η Ρόδος διαθέτει επίσης Αθλητικό Σύλλογος Ιστιοπλόων Ανοικτής Θάλασσας, ο οποίος συνεισφέρει αποφασιστικά στην ανάπτυξη της ιστιοπλοΐας στο νησί, μέσα και από τη διοργάνωση διεθνών ιστιοπλοϊκών συναντήσεων σε ετήσια βάση. Στη Ρόδο υπάρχει πλήθος ιστιοπλοϊκών σκαφών, διαθέσιμων για ναύλωση.

Καταδύσεις
Η Ρόδος είναι ένα νησί που εκτός από την ομορφιά της ξηράς προσφέρει ένα κόσμο απαράμιλλης ομορφιάς κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Η ιδιαίτερη γεωμορφολογία της προσφέρει ποικιλία οικοσυστημάτων. Εξερευνήστε εντυπωσιακά σπήλαια, κανάλια, ναυάγια, υφάλους, που φιλοξενούν πολλά θαλάσσια είδη και παλιά σκεύη και κατασκευές. Ανάμεσα στους εξαιρετικά ενδιαφέροντες προορισμούς, περιλαμβάνονται ένα ναυάγιο στην περιοχή Πλημμύρι, στη νότια Ρόδο, καθώς και υποθαλάσσιες σπηλιές και θαλάσσιοι βιότοποι στην ευρύτερη περιοχή. Δεν είναι τυχαίο ότι η Ρόδος βρίσκεται στην κορυφαία δεκάδα των καταδυτικών προορισμών στην Μεσόγειο.
Η καθαρότητα των ελληνικών θαλασσών και ο τεράστιος πλούτος του βυθού, αποτελούν πόλο έλξης. Θα βρείτε πολλές επιλογές για να ζήσετε μία φανταστική υποβρύχια εμπειρία. Επαγγελματίες συνοδοί και εκπαιδευτές κατάδυσης σας περιμένουν !! Δοκιμάστε ένα μάθημα καταδύσεων και ανακαλύψτε τους χαμένους θησαυρούς του βυθού της Ρόδου.

Windsurfing και Kitesurfing
Στις οργανωμένες παραλίες της Ρόδου θα συναντήσετε ποικιλία επιλογών για θαλάσσια σπορ. Το Windsurfing και το Kitesurfing είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στους επισκέπτες. Οι παραλίες της Ρόδου είναι ιδανικές για όσους επιθυμούν να κατακτήσουν το Αιγαίο με την ιστιοσανίδα τους. Το Πρασονήσι θεωρείται από τις πλέον κατάλληλες παραλίες για windsurfing και όχι μόνο. 

Άλλες δραστηριότητες
Στις όλες σχεδόν τις παραλίες και κυρίως στου Φαληρακίου, των Κολυμπίων, των Αφάντου, της Τσαμπίκας και της Νότιας Ρόδου, υπάρχει πλήθος καλά οργανωμένων εγκαταστάσεων για διάφορους τύπους θαλάσσιων σπορ, για κάθε ηλικία και στυλ: σκι, τζετ σκι, αλεξίπτωτα, σερφ αλλά και τα παραδοσιακά ποδήλατα θαλάσσης και κανώ, βρίσκονται στη διάθεσή σας. Στις περισσότερες πλαζ του νησιού υπάρχει στημένο κάποιο φιλέ για να παίξετε με την παρέα σας beach volley.
Για τους λάτρεις του ψαροντούφεκου, προτείνεται ο όρμος της Καλλιθέας, των Βλυχών και το λιμανάκι της Σκάλας Καμίρου.

Εκδρομές
Υπάρχουν επίσης καθημερινές εκδρομές με πλοιάρια για Σύμη και Τουρκία καθώς και για περιήγηση σε πολλές παραλίες του νησιού καθώς και εκδρομές για καταδύσεις. Όλα τα πλοιάρια βρίσκονται μπροστά στο Μανδράκι.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Διαβάστηκε 5548 φορές