ΠεζοπορίαΗ έντονη βλάστηση, τα γραφικά χωριά, τα ερημικά εκκλησάκια και το ήπιο ανάγλυφο, καθιστούν την πεζοπορία στην Ρόδο εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, αφού σας δίνουν τη δυνατότητα για πολλές πεζοπορικές διαδρομές.. Παλιά μονοπάτια, σπάνια βυζαντινά και βενετσιάνικα κτίσματα, “μυστικές” λίμνες και ποτάμια, σκιερά δάση πεύκης και όμορφες κοιλάδες.

Οι διαδρομές είναι πολλές, τόσο στη νότια πλευρά όσο και στη βόρεια πλευρά του νησιού. Στα ψηλότερα, στα βουνά, κάποιοι σύλλογοι πεζοπορικοί και πολιτιστικοί  διοργανώνουν κάποιες πορείες. Για τα βουνά θα στρίψουμε προς Αρχίπολη και Ελεούσα ή προς Δυμηλιά και Σάλακο, χωριά στα βόρεια του Προφήτη Ηλία. Ο δρόμος κάνει ένα κύκλο γύρω από αυτές περνώντας από όμορφα χωριά αλλά ανεβαίνει και ψηλότερα κάτω από την κύρια κορυφή στην περιοχή του Έλαφου. Γενικά στην περιοχή αυτή από Ελεούσα μέχρι Έλαφο βρίσκουμε πολλές μικρές αλλά όμορφες διαδρομές σε μονοπάτια και δασικούς δρόμους που προσφέρονται και για ποδήλατο.  

Εξίσου ενδιαφέρουσα είναι η διαδρομή προς τον Αττάβυρο  (1215 Μ.). Από τον Προφήτη Ηλία, το χωριό Σάλακο, αλλά και παραλιακά από την Κρητηνία κινούμαστε προς το χωριό Έμπωνα. Πάνω από το χωριό, υψώνεται ο Αττάβυρος, το ψηλότερο βουνό της Ρόδου.

Από Έμπωνα για Σιάννα έχουμε μπροστά μας την εντυπωσιακή κορυφογραμμή του Ακραμύτη που με νότια κατεύθυνση πετάγεται πάνω από δάση πεύκης που πέφτουν μέχρι τη θάλασσα.

Και άλλες τόσες μυστικές διαδρομές που κρύβουν πολλούς μικρούς παράδεισους


Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Διαβάστηκε 5338 φορές