Απολακκιά

  • ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΠΟΛΗ: 92Χλμ.
  • ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ: 68Χλμ.
  • ΥΨΟΜΕΤΡΟ: 46μ.

Η Απολακκιά είναι ένα μικρό χωριό, που βρίσκεται κοντά στη Λίνδο και 92 χλμ από την Ρόδο. Το χωριό είναι χτισμένο στον κάμπο της Απολακκιάς και φαίνεται σαν να βρίσκεται σε χαντάκι. Από κει πηγάζει και το όνομα του, που σημαίνει λάκκος.

Η Απολακκιά είναι πόλος έλξης όσων επιθυμούν εξόρμηση στη φύση, αφού εκεί συναντάς μία πανέμορφη λίμνη, που σχηματίζει έναν υγρότοπο και μαζεύει άγρια πτηνά.

Το φράγμα προσφέρεται επίσης για ιστιοπλοϊα. Εκτός από τη λίμνη το χωριό προσφέρει μία παραλία, μήκους 20χλμ. με καταγάλανα καθαρά νερά.

Δίπλα στη λίμνη επιβάλλεται να επισκεφτείτε το μεταβυζαντινό ναό του Αγίου Γεωργίου του Βάρδα. Στην Απολακκιά βρίσκεται επίσης το Μοναστήρι της Παναγίας Σκιάδι, με τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας. Στην πλατεία του χωριού βρίσκεται ένα παλιό ιταλικό κτίριο, τυπικό δείγμα της ιταλικής αρχιτεκτονικής, που λειτουργεί ως Πολιτιστικό Κέντρο.

Οι δυνατότητες για διαμονή στην περιοχή είναι αρκετές, κυρίως σε διάφορες οικισμούς της ενδοχώρας που βρίσκονται πολύ κοντά στη θάλασσα. Πολλοί επισκέπτες, προτιμούν την Αποκλακκιά για πεζοπορία.

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Διαβάστηκε 9926 φορές

Ξενοδοχεία Απολακκιά