Αφάντου

  • ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΠΟΛΗ: 21Χλμ.
  • ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ: 25Χλμ.
  • ΥΨΟΜΕΤΡΟ: 33μ.

Το χωριό Αφάντου βρίσκεται 21χλμ από την πόλη της Ρόδου και ακριβώς δίπλα στο Φαληράκι. Είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό χωριό με στενά δρομάκια, το όνομα του οποίου προήλθε από την ελληνική λέξη «Άφαντος», που σημαίνει «αόρατος», καθώς δεν ήταν ορατό από τη θάλασσα. Το χωριό αποτελείται από πολλά λιθόκτιστα παραδοσιακά και πολύ όμορφα παλιά σπίτια που πολλά από αυτά έχουν ανακαινιστεί.

Στην κεντρική πλατεία θα συναντήσετε πολλούς ντόπιους και διατίθενται αρκετές δυνατότητες διαμονής και φαγητού στον οικισμό και την γύρω περιοχή. Το χωριό Αφάντου έχει μεγάλη ποικιλία από αξιοθέατα και κυρίως ξεχωρίζει για την αρχιτεκτονική του. Επιβάλλεται να επισκεφτείτε το μοναδικό βυζαντινό ναό της Παναγίας, ο οποίος είναι διακοσμημένος με τοιχογραφίες του 17ου και 18ου αιώνα. Εκεί βρίσκεται και η λαογραφική έκθεση. Κοντά στο χωριό λειτουργεί και το κέντρο Γκολφ της Ρόδου. Επίσης, αξίζει να επισκεφτείτε τις Επτά Πηγές, που βρίσκονται πολύ κοντά, όπως επίσης τον ποταμό Λουτάνη.

Το χωριό φημίζεται για την τεράστια επίπεδη παραλία του, που εκτείνεται για πάνω από 3 χιλιόμετρα, με τα κρυστάλλινα νερά του και πολλά θαλάσσια σπορ. Στην αριστερή πλευρά της παραλίας υπάρχουν βράχια και σπηλιές.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Διαβάστηκε 8928 φορές

Ξενοδοχεία Αφάντου