Ιαλυσός

  • ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΠΟΛΗ: 8Χλμ.
  • ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ: 8Χλμ.
  • ΥΨΟΜΕΤΡΟ: 14μ.

Η Ιαλυσός είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ρόδου και βρίσκεται 8 χιλιόμετρα απόσταση από την πόλη της Ρόδου. Είναι επίσης γνωστή ως Τριάντα.

Η Ιαλυσός υπήρξε μία από τις πρώτες τρεις αρχαίες πόλεις, όπου φιλοξενείται μία από τις σημαντικότερες αρχαιότητες του νησιού, στο λόφο της Φιλερήμου. Ένα μονοπάτι με κυπαρίσσια και εντυπωσιακές χαλκογραφίες και στις δύο πλευρές. Στο τέλος του μονοπατιού υπάρχει το μοναστήρι των ιπποτών με το μεγάλο σταυρό στην κορυφή. Στο λόφο της Φιλερήμου θα δείτε παγώνια να περπατούν δίπλα σας.

Δίπλα στην πόλη της Ιαλυσού έχουν βρεθεί τα ερείπια της αρχαίας Ιαλυσού που θεωρείται η αρχαιότερη πόλη του νησιού της Ρόδου. Εκείνο που αξίζει να επισκεφτείτε στην Ιαλυσό, είναι οι εκκλησίες της Κοίμησης της Θεοτόκου, του Αγίου Νικολάου, της Ζωοδόχου Πηγής και τα ερείπια του ναού της Αθηνάς Πολιάδος.

Η Ιαλυσός αποτελεί σήμερα ένα από τα σημαντικότερα παραθεριστικά νησιωτικά κέντρα της Ελλάδος, με μεγάλη τουριστική υποδομή σε όλο το μήκος της παραλίας της. Θα βρείτε πολυτελή ξενοδοχεία και όμορφα νεοκλασικά αρχοντικά που ανήκουν στους κατοίκους της Ιαλυσού. Όλα είναι πολύ οργανωμένα, οι παραλίες πολύ καθαρές και ιδανικές για χαλάρωση. Όλο το χωριό της Ιαλυσού είναι ένας συναρπαστικό τουριστικό αξιοθέατο.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Διαβάστηκε 8170 φορές

Ιαλυσός Ξενοδοχεία