Σορωνή

  • ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΠΟΛΗ: 24Χλμ.
  • ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ: 10Χλμ.
  • ΥΨΟΜΕΤΡΟ: 21μ.

Η Σορωνή είναι ένα μικρό χωριό, που βρίσκεται 24 χλμ από την πόλη της Ρόδου. Πήρε το όνομά της από το δάσος των «Δρυών» που υπήρχε στην περιοχή. Σόρων σημαίνει δάσος δρυών και χώρος με βελανιδιές.

Θεωρείται ιδανικό μέρος για όσους αναζητούν ηρεμία και ξεκούραση. Κύρια δραστηριότητα των κατοίκων της είναι η γεωργία και η κτηνοτροφία, καθώς το χωριό διαθέτει πλούσια βλάστηση και γόνιμο έδαφος. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια αναπτύσσει συνεχώς τις τουριστικές του υποδομές έχει εξελιχθεί σε τουριστικό θέρετρο. Άλλωστε, είναι χτισμένο πολύ κοντά στη θάλασσα και η εκτεταμένη παραλία της Σορωνής είναι πόλος έλξης πλήθους επισκεπτών.

Εκτός από την παραλία διαθέτει αναρίθμητα φυσικά αξιοθέατα, αλλά και σημαντικά ιστορικά μνημεία, όπως είναι η αρχαία Κάμιρος και ιστορικά μοναστήρια, όπως τη μονή του Αγίου Σουλά, που είναι πολύ κοντά. Ο κόσμος πιστεύει ότι το νερό που αναβλύζει μέσα στη σπήλαιο του μοναστηριού, έχει θεραπευτικές ιδιότητες. Επίσης, συναντάς αθλητικές εγκαταστάσεις (γήπεδο ποδοσφαίρου, μπάσκετ, τένις), πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής και ένα υποτυπώδεις ιπποδρόμιο. Υπάρχει ακόμη πάρκο ελαφιών.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Διαβάστηκε 7294 φορές

Ξενοδοχεία Σορωνή