Το αεροδρόμιο Διαγόρας

Το διεθνές αεροδρόμιο "Διαγόρας" χτίστηκε το 1977 και βρίσκεται σε απόσταση 15 χιλιομέτρων δυτικά της πόλης της Ρόδου (10 μίλια), βόρεια του χωριού Παραδείσι.

Ο χρόνος οδήγησης είναι περίπου 20-25 λεπτά. Είναι το τέταρτο αεροδρόμιο σε κίνηση επιβατών και αεροσκαφών στην Ελλάδα. Αποτελεί το κύριο αεροδρόμιο του νησιού και έχει αντικαταστήσει το στρατιωτικό αεροδρόμιο, που ήταν εγκατεστημένο στην περιοχή Μαριτσών. Ο Κρατικός αερολιμένας  λειτουργεί καθημερινά, όλο το χρόνο σε 24ωρη βάση.

Οι κτιριακές του εγκαταστάσεις φτάνουν τα 60.000 τ.μ. Το γεωγραφικό του πλάτος είναι: 36ο 24’ 19’’ Βόρειο. Το γεωγραφικό του μήκος είναι: 28ο 05’ 10’’ Ανατολικό. Διαθέτει:

Έναν Επιβατικό αεροσταθμό, έναν Πυροσβεστικό σταθμό, Οκτώ κατηγορίες πυρασφάλειας, Δεκατρείς Θέσεις στάθμευσης αεροσκαφών και χώρο στάθμευσης ελαφρών αεροσκαφών

Το αεροδρόμιο συνδέεται με την πόλη της Ρόδου με ταξί αλλά και λεωφορεία. Τα λεωφορεία έχουν  δρομολόγια σε τακτά χρονικά διαστήματα και η διαδρομή διαρκεί περίπου 40 λεπτά. Αν επιλέξετε ταξί  η ενδεικτική τιμή χρέωσης από το αεροδρόμιο έως το κέντρο της πόλης της Ρόδου περίπου 16 ευρώ.

Σε περίπτωση που ενοικιάσετε αυτοκίνητο, είναι πολύ εύκολο να φτάσετε στην πόλη , ακολουθώντας τον κεντρικό δρόμο κατά μήκος της ακτής .

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Διαβάστηκε 6499 φορές