Έμπωνας

  • ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΠΟΛΗ: 54Χλμ.
  • ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ: 38Χλμ.
  • ΥΨΟΜΕΤΡΟ: 423μ.

Το ορεινό χωριό Έμπωνας βρίσκεται 54 χλμ από την πόλη της Ρόδου. Το όνομά του προέρχεται από την αρχαία λέξη «άμβων» που σημαίνει πλαγιά βουνού. Το χωριό, όπως και τα περισσότερα στη Ρόδο, διατηρεί έντονα το παραδοσιακό στοιχείο, αφού οι κάτοικοι της έχουν έντονη πολιτιστική δραστηριότητα, διοργανώνοντας πολλές πολιτιστικές και μουσικές παραδοσιακές εκδηλώσεις. Δεν είναι ιδιαίτερα γραφικό, αλλά αποτελεί πόλο έλξης πολλών τουριστών για τα λαογραφικά στοιχεία, και τα περιπατικά μονοπάτια. Στενά δρομάκια, πολύχρωμες φλοκάτες και κατάλευκα σπίτια.

Ο Έμπωνας είναι γνωστός για την παραγωγή του εκλεκτότερου κρασιού του νησιού, αφού εκεί βρίσκονται τα περισσότερα αμπέλια, αλλά πολλά οινοποιεία. Εκτός από το κρασί, είναι φημισμένος και για τη σούμα, το ούζο, το λικέρ. Η αγροτική καλλιέργεια είναι επίσης έντονη, αφού παντού συναντάς σταφύλια, σταφίδες.

Να μην παραλείψετε να επισκεφτείτε τον Ιερό ναός της Κοίμησης της Θεοτόκου, τις εγκαταστάσεις της οινοποιίας, το Λαογραφικό Μουσείο
Η πρόσβαση στον Έμπωνα γίνεται με τακτικά δρομολόγια λεωφορείων και με ιδιωτικό, ή νοικιασμένο αυτοκίνητο, ή και μοτοσικλέτα, ενώ υπάρχει δυνατότητα διαμονής και φαγητού στο χωριό.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Διαβάστηκε 8359 φορές

Έμπωνας Ξενοδοχεία