Κρητηνία

  • ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΠΟΛΗ: 54Χλμ.
  • ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ: 36Χλμ.
  • ΥΨΟΜΕΤΡΟ: 278μ.

Η Κρητηνία είναι ένα από τα ωραιότερα χωριά της Ρόδου και απέχει 54 χλμ. από την πόλη και πολύ κοντά στην παραλία Καμείρου. Είναι κτισμένη σε λόφο, περιβάλλεται από δάση και προσφέρει στους επισκέπτες της πανοραμική θέα. Οι κάτοικοι διατηρούν το παραδοσιακό στοιχείο και ασχολούνται με τη γεωργία και δικαίως εντάσσεται στα πιο παραγωγικά χωριά, αλλά και με τον τουρισμό.

Η Κρητηνία ήταν η αρχαία πόλη της Ρόδου. Το σύγχρονο όνομα Κρητηνία παραπέμπει και στην κρητική καταγωγή των σημερινών κατοίκων του χωριού. Η φήμη της πηγάζει από το μεσαιωνικό κάστρο, που το έκτισαν οι Ιωαννίτες Ιππότες τον 16ο αιώνα για να προστατευτούν από τους Τούρκους και προσελκύει πολλούς τουρίστες. Το χωριό είναι ιδιαίτερα γραφικό με ταβέρνες και καφενεία.

Εκτός από το κάστρο μπορεί να δει κανείς το λαογραφικό μουσείο και να επισκεφθεί το εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη και την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Οι μικρές γραφικές παραλίες της περιοχής, όπως η Κοπριά, το Καλάμι, η Παλιόχωρα ενδείκνυνται για μικρές αποδράσεις από τις πολυσύχναστες παραλίες, ενώ μπορεί κάποιος εύκολα να μεταβεί στις παραλίες Σκάλα Καμείρου και Μαντρικό, που είναι πολύ κοντά.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Διαβάστηκε 6374 φορές

Κρητηνία Ξενοδοχεία